Lauwersmeer Marathon in 2019

LAUWERSOOG - Voor de marathonlopers, maar ook voor de hardlopers van kortere afstanden, is er een nieuwe marathon in het Lauwersmeer gebied. Die is op 11 mei 2019.

Het Nationaal Park Lauwersmeer bestaat volgend jaar 50 jaar. De Lauwerszee is in 1969 afgesloten en sindsdien is het meer een binnenwater geworden met een bijzondere en afwisselende natuur. Het 50-jarig bestaan gaat gevierd worden met tal van activiteiten, waaronder de Lauwersmeer hardloopmarathon. Die wordt georganiseerd door Stichting 40 Mijl in samenwerking met de Provincie Groningen en de gemeentes aan de Groninger en Friese zijde van het meer. De marathon wordt niet alleen als hele en halve marathon aangeboden, er komen ook kortere afstanden door de bossen bij Lauwersoog. Zo kunnen deelnemers ook kiezen voor een 10 kilometer of 5 kilometer run. Daarnaast zal er een KidsRun van 2,5 kilometer neergezet worden, die als sponsorloop geld inzamelt voor de Plastic Soup Foundation.

Het Rondje Lauwersmeer bestaat uit fiets- en wandelpaden die door de provincie zijn aangelegd en opgewaardeerd rondom het hele Lauwersmeer, door Groningen en Friesland. In 2020 zal het project volledig klaar zijn, maar de Lauwersmeer Marathon luidt alvast deze nieuwe route in.

De marathon start en finisht bij Lauwersoog. Hier zullen de hele dag activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. Er is muziek, foodcorners, drinks, spelactiviteiten en informatiepaviljoens over al het moois van het Nationaal Park Lauwersmeer en UNESCO werelderfgoed Waddenzee.

Meer informatie volgt in de komende periode via de website van de stichting 40Mijl, www.40mijl.nl en via de website van het evenement, www.lauwersmeermarathon.nl.