Bouw kindcentrum Stedum van start

STEDUM - De bouw van het nieuwe kindcentrum in Stedum is woensdag van start gegaan.

Dat gebeurde direct na het ondertekenen van de overeenkomst door de heren Schollema (namens de gemeente Loppersum), Huiges (Bouwbedrijf Kooi Appingedam) en Boorsma (ITBB).

Vanaf 2019 is hier opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het uitgangspunt voor het ontwerp van de kindcentrum is dat het klaar moet zijn voor de toekomst: aardbevingsbestendig, geschikt om nieuwe vormen van onderwijs te geven en flexibel qua inrichting. en

Het nieuwe kindcentrum gaat ruimte bieden aan samenwerkingsschool De Klaver en kinderopvang Kids2b. Het wordt ten noorden van de Hilmaarweg in Stedum gebouwd, aan de rand van het dorp en het landschap. Het gebouw is ontworpen door KAW architecten en kenmerkt zich door haar multifunctionele karakter, aanpasbaarheid en passende dorpse uitstraling. Ook aan duurzaamheid is gedacht: het gebouw wordt bijna energieneutraal, onder meer door het gebruik van Warmte Koude Opslag in de bodem en zonnepanelen op het dak.

De gemeente Loppersum krijgt in totaal drie nieuwe kindcentra. De bouw van de centra inLoppersum en in Middelstum is enkele maanden geleden al gestart. Alle drie de kindcentra worden in de loop van 2019 opgeleverd. Meer informatie over de nieuwbouw en versterking van scholen is te vinden op: www.loppersumversterkt.nl/scholen.