Al 850 Deelnemers Spooktocht Appingedam

APPINGEDAM - De zesde editie van de spooktochten in Appingedam beloven op 26 en 27 oktober weer een ware happening te worden. Ruim 850 deelnemers hebben zich reeds ingeschreven via de website www.spooktochtappingedam.nl .

Het succes zit hem in kwaliteit en in de enthousiasme van de vrijwilligers. „Sommigen bouwen een compleet decor en studeren een hele theaterstuk in,”vertelt vooritter Hildo Winkels van de spooktocht. Samen met Robert Mud, Grietje Winkels, Sander Mulder en Erwin van der Kerke vormt hij het bestuur van de spooktochten van Appingedam. Elke 7 minuten gaat er een groep deelnemers van 10 personen vertrekken vanuit Joey`s bar in Appingedam om aan hun 6 kilometer lange reis te beginnen langs de meest vreselijke gedaantes in de bossen. Onderweg is er een pauze om even op adem te komen. De tijden moeten strikt worden nageleefd om vertraging te voorkomen. De tocht duurt ruim anderhalf uur en loopt door de bossen van Appingedam, langs landerijen en zelfs over het water.

„Doordat we het hele jaar samenwerken met andere spooktochten krijgen we een bijna professionele groep mensen bij elkaar die weet hoe je het beste deelnemers kan vermaken. Daarnaast worden er echte acteurs ingehuurd. De teller staat inmiddels op 150 vrijwilligers die tot op het bot gemotiveerd zijn om los te gaan in de bossen, landerijen en het industrieterrein. De vrijwilligers komen van heinde en verre, van Leeuwarden tot aan Nijmegen toe naar Appingedam om twee fantastische griezelavonden te beleven.”

„Veiligheid speelt daar uiteraard een hele grote factor in,” merkt Winkels op. „We proberen alles vlekkeloos te laten verlopen en hebben na een paar incidenten van vorig jaar onder extreme omstandigheden de route aangepast zodat deze risico`s weg genomen zijn. We lopen continue met vijf personen op de achtergrond om de veiligheid in elk deel van de route te monitoren. Ook de EHBO is met een grote groep mensen aanwezig. Niet omdat het zo nodig is maar de EHBO geniet elk jaar van de gezelligheid.”

Al zal de tocht dit jaar zeer eng en luguber zijn. „Er word zelfs een escaperoute ingesteld voor deelnemers die het laatste deel echt niet meer aandurven.”