Anke rent voor Make a wish

WOLDENDORP - Anke Bouwman-Bruns uit Woldendorp heeft de afgelopen periode gerend voor Make a wish. Met het geld dat zij voor dit goede doel inzamelde kunnen de wensen van kinderen die ziek zijn of ziek zijn geweest in vervulling komen.

„Het is een aantal weken geleden begonnen,” vertelt Anke Bouwman-Bruns. „Een goede vriendin van mij was overleden en ik had iets nodig om mijn zinnen te verzetten. Ik heb jaren hardgelopen, maar dat was er de laatste tijd bij gebleven. Totdat ik getagd werd op Facebook in een bericht over Make a Wish, het goede doel van Wendy van Dijk. Dat leek mij wel wat. Zo koppel je een goed doel ook aan je eigen doel. Je kan op zo’n manier ook wat voor een ander doen. Ik vulde in dat ik in 4 weken tijd 50 km zou gaan rennen. Voor een geoefende loper is dat niet veel, maar met een gezin en werk is dat vaak lastig te combineren.”

„Naast het lopen begon ik ook geld in te zamelen. Dat ging makkelijker dan verwacht. Ik heb Jumbo Noordman benaderd en zij waren meteen enthousiast over het goede doel. Er werd een statiegeldactie opgezet en al snel volgden Pet’s Place en Bloei en Zo. Inmiddels had ik € 1.000 ingezameld. Landelijk was ik zelfs tweede op de lijst van mensen die het meeste geld hadden ingezameld.

Alleen Wendy van Dijk had meer ingezameld, maar dat verschil was slechts € 20. Inmiddels heb ik meer dan haar ingezameld. Overigens gaat het mij daar niet om. Het gaat mij om het helpen van de kinderen. Het is een sympathiek doel. Ik heb vaker voor een goed doel gelopen. Voor het Ronald McDonald Huis heb ik ook wel eens gelopen. Het zijn niet alleen bedrijven die mij steunen. Ook de collega’s op mijn werk bij de Mc Donalds stoppen spontaan wat geld in de pot. Dat zijn dan jonge meiden, hè. Ik vind dat geweldig. Het hoeft namelijk niet. Van de week vroeg mijn zoontje toen ik hem naar bed bracht waarvoor ik aan het hardlopen was. Ik heb hem dat uitgelegd en hij wilde zijn spaarpot leeghalen om zieke kinderen beter te maken. Zo lief. Ik heb hem verteld dat het niet hoeft en dat we wel een keer samen gaan rennen. Ook mijn broer heeft zich aangemeld bij het goede doel. Hij gaat de 100 km lopen in een maand. Ik ben op 20 september begonnen en mijn actie stopt op 24 oktober.”