Grote inzamelactie voedselbank binnenkort van start

NOORD-GRONINGEN - ‘Het gaat weer goed met ons land, de crisis is voorbij’, wordt er wel gezegd. Bij Voedselbank het Hogeland trekken ze een andere conclusie.

‘Helaas is dat nog niet voor iedereen merkbaar. In elk geval niet voor 150 gezinnen in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond.Zij zijn momenteel afhankelijk van de vrijwilligershulp van onze voedselbank.’

December lijkt nog ver weg, maar Voedselbank Het Hogeland is alweer begonnen met de voorbereidingen voor de grote jaarlijkse inzamelactie. Die jaarlijkse actie is inmiddels een vaste maar ook noodzakelijke traditie geworden in de decembermaand. Vorig jaar was de actie enorm succesvol: de opbrengst bedroeg ruim 600 kratten aan voorraad levensmiddelen en andere producten. Dankzij de inzet van veel verenigingen en particulieren, die zelf een inzamelingsactie voor de voedselbank hadden georganiseerd.

Dankzij die opbrengst kon er dit kalenderjaar steeds noodhulp geboden worden aan de allerarmsten in onze regio. Maar nu de winter nadert, raken de voorraden weer bijna op. Daarom doet Voedselbank Het Hogeland opnieuw een beroep op verenigingen en particulieren in de gemeenten Winsum, Eemsmond, De Marne en Bedum.

Ook heeft de Voedselbank vrijwilligers nodig die in week 50 en 51 ‘boodschappenbriefjes’ aan het winkelende publiek bij een supermarkt in de buurt willen uitdelen in de hoop dat er op die manier veel wordt gedoneerd.

Voor opgve en meer informaktie kan men contact opnemen met Wieb Roffel, via: 06-53589818 of acquisitie@voedselbankhethogeland.nl.