Excursie naar Eemshavencentrale

EEMSHAVEN - Het is op donderdag 29 november van 14.00 tot 16.30 uur mogelijk eeen kijkje achter de schermen te nemen bij de Eemshavencentrale.

Al jaren bestaat de mogelijkheid om de Eemshavencentrale van RWE te bezoeken voor een excursie. Hierbij geldt normaal gesproken een minimum-deelname van tien personen. Regelmatig komen er bij RWE verzoeken binnen van belangstellenden die zich individueel of met kleinere groepen willen aanmelden. Om aan deze verzoeken gehoor te geven, houdt RWE deze excursiemiddag. In tegenstelling tot reguliere excursies kan men zich hiervoor individueel inschrijven.

Na ontvangst met een kop koffie zijn er een presentatie over de activiteiten van RWE in Eemshaven en een anderhalf uur durende rondleiding door de centrale. Tijdens de excursie horen bezoekers onder andere hoe RWE vanaf 2019 stap voor stap kolen gaat vervangendoor biomassa en daarmee de centrale verduurzaamt.

Men kan zich tot en met maandag 26 november aanmelden door een mail te sturen naar: excursiecentrum@essent.nl. Graag vermelden: voornaam, achternaam, emailadres en telefoonnummer.