Ratelband houdt housewarming bij Ekenstein

APPINGEDAM - Bewoners van de Stadsweg en de Alberdaweg aan de westkant van Appingedam krijgen het vrijdag 16 november maar druk. Ze kunnen een bezoek brengen aan meteen maar twee open huizen in het anders zo rustige streekje.

‘s Middags kunnen ze van 15.00 tot 18.00 uur terecht bij de Kovvie mit kouk van Hulst Innovatie in het vroegere pand van Bollegraaf Recycling aan de Stadsweg en bijna aansluitend van 17.00 tot 20.00 uur in de nieuwe woning van de voormalige positiviteitsgoeroe Emile Ratelband aan de Alberdaweg.

De laatste zal ongetwijfeld meer de aandacht trekken, maar bij Hulst Innovatie overwegen ze ondertussen al een tweede open huis te houden. Zoveel belangstelling is er al getoond voor het bedrijf dat zich onder andere bezighoudt van het leggen van kabels op de zeebodem, het bouwen van windmolens, het installeren van melkcarrousels en de verkoop van pelletkachels. En dat terwijl de flyer van het bedrijf, dat ook een vestiging in Westeremden heeft, nog de deur uit moet.

Emile Ratelband, die met de kreet Tjakka hele menigten op blote voeten over smeulend houtskool liet wandelen, heeft al wel flyers in de buurt verspreid. Hij heeft het als Popingehuis bekend staande setje huizen en schuren naast Landgoed Ekenstein voor enkele jaren gehuurd. Tot voor kort stond Popingehuis nog voor ongeveer een miljoen euro te koop. De onlangs verhuisde Ratelband is zeer te spreken over zijn nieuwe onderkomen én de stad Appingedam, schrijft hij in de flyer. Hij nodigt omwonenden en bedrijven in Appingedam uit voor zijn housewarming.

‘Ik heb mijn plek in Appingedam gevonden, het is zo’n mooie stad! De atmosfeer, de zuivere lucht, de vriendelijke mensen en de rust; je waant je in het buitenland,’ valt er te lezen. ‘Héél graag maak in nader kennis met de lieve mensen in mijn directe omgeving. Daarom nodig ik jullie uit voor een drankje en een hapje bij mij thuis.’

‘Popingehuis is een voormalig buurtschap en tevens een vroegere borg op landgoed Ekenstein bij Tjamsweer. Het Landhuis Popingehuis werd gebouwd in 1953 en beschikt over 14 kamers. Bij het huis hoort een ruime tuin waarmee het totale oppervlak uitkomt op 7500 vierkante meter ‘