Alwin Heijting en Eline Glas winnen Zeemijlenloop

DELFZIJL - De zevende editie van de Zeemijlenloop Delfzijl is zondag bij de mannen gewonnen door Alwin Heijting en bij de vrouwen door Eline Glas.

Bij de mannen was er sprake van een spannende strijd over de twee ronden van drie zeemijlen (ruim 5,5 kilometer). Plaatselijk favoriet Maurice Smit en Heijting bleven lang bij elkaar. Smit vond zelf dat hij het tactisch iets beter had kunnen spelen. „Ik heb Alwin tegen de wind in toch te veel laten profiteren. Ik was te veel bezig met mijn tijd en had beter puur voor de overwinning kunnen gaan. Een leermomentje.”

Als nummer drie eindigde Jan Venhuizen. Bij de vrouwen eindigden Marjan Oostinga en Leonie Glazenborg respectievelijk als tweede en derde.

Er deden ruim 1000 hardlopers en wandelaars mee. Die konden het bij de Keerweeerbrug iets gewijzigde parcours onder prima omstandigheden afwerken. De voorspelde kou bleef uit, het zonnetje verleidde een flink aantal deelnemers er zelfs toe toch met korte broek en mouwloos hemdje te lopen. Door de harde wind die de deelnemers in de eerste helft van de ronde teisterde, met name het stuk langs de haven, kwamen de parcoursrecords niet in gevaar.

In de strijd om de snelste Delfzijlsters zegevierden Maurice Smit en Sariena Evertsz. De bedrijvenloop werd een prooi voor het eerste team van Brandsma/De Jong.

De organisatie kende problemen met de verwerking van de uitslagen. De verwachting is dat die in de loop van maandag online komen.