Lekker werken in de natuur in Biessumerbos

DELFZIJL - Het was zaterdagmorgen eerst nog wat fris, maar het zonnetje maakte het al gauw een beetje aangenaam. Vooral als je er een beetje bij aan het werk was. En dat kon tijdens de landelijke natuurwerkdag.

In het Eemsmondgebied konden op acht locaties de handen uit de nouwen worden gestoken. Vrijwilligers konden ook aan de slag in het Biessumerbos. De werkzaamheden bestonden daar, na een kennismaking met thee of koffie in de kantine van de manege, uit het dunnen en snoeien om onder anderen de grachten rondom de Vossenheerd weer zichtbaar te maken. Na gedane arbeid waren er voor de 15 deelnemers een kop soep en een broodje. .

In de provincie Groningen organiseerde Landschapsbeheer Groningen het evenement voor de 18e keer. Samen aan de slag in de gezonde buitenlucht kon op ruim 560 locaties door heel Nederland en 33 in Groningen. Er deden in Groningen 807 mensen mee.

In de gemeenten Delfzijl, Eemsmond en Loppersum konden vrijwilligers terecht inBiessum, Delfzijl, Middelstum, Roodeschool, Stedum, Uithuizen, Uithuizermeeden en Woldendorp. De werkzaamheden betonden voornamelijk uit snoeien, maaien, zeisen, takkenrillen aanleggen of planten.