Nieuw logo DelfSail 2022 oude bekende

DELFZIJL - Het nieuwe logo van het grote nautische evenement DelfSail is een oude bekende. Het is dezelfde als die gebruikt werd in 2003 en 2009.

Het is destijds ontworpen door het bureau Initio van Gerard de Boer. „Dit logo stond en staat als een merk,”zegt directeur Jeannette Blijdorp-Jonker. „en wordt door iedereen herkend, met het historische fregat Groningen op de achtergrond. Om de lange historie van mensen en scheepvaart te benadrukken, is de kreet ‘Festival of the Seven Seas’ vervangen door ‘The legacy of the Seven Seas’. Initio heeft het logo op ons verzoek aangepast en beschikbaar gesteld, waarmee de bijna 30-jarige samenwerking met DelfSail een feit is.”

„De ‘Legacy’ van DelfSail staat voor de erfenis van alle voorgaande edities in deze manifestatie, vanaf 1986. Ook de komende, zevende editie van 2022 zal een onderdeel gaan worden van deze legacy. De verbinding tussen mensen en scheepvaart, historie en heden, scheepsbouw en industrie, maakt wezenlijk deel uit van alles wat Delfzijl verbindt. Ook in vroegere tijden en zelfs voor 1900, lagen er zeilschepen in de haven, afkomstig uit verre landen. Zoals drie- en viermasters uit Zuid-Amerika, met een rijke lading salpeter, bestemd voor de landbouw. De verdere ontwikkeling van onze havens in de afgelopen eeuw en de bloeiperiode van de scheepsbouw maken eveneens deel uit van deze erfenis.”

„Daarom is ervoor gekozen, terug te keren naar het mooie logo uit 2003 en 2009. In 2019 is het ook 30 jaar geleden dat Delfzijl de eerste grote Sailmanifestatie ging organiseren, toen als onderdeel van de Cutty Sark Tall Ships Race van 1991.”