Lunch kinderen Berjarijke met burgemeester

APPINGEDAM - ‘Dag burgemeester, kom je naast me zitten.’ Met die woorden werden burgemeester Anno Wietze Hiemstra en wethouder Lea van der Tuin woensdag door de kinderen van kinderdagcentrum Berjarijke in Appingedam ontvangen voor een lunch.

De lunch was georganiseerd in het kader van de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Berjarijke is voor kinderen in leeftijd variërend van ongeveer 2 tot 18 jaar. De kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand, veroorzaakt door een verstandelijke beperking en in een aantal gevallengecombineerd met lichamelijke beperkingen. De burgemeester en de wethouder aten een broodje mee in twee groepen.

Aan het eind van de lunch betaalde burgemeester Hiemstra symbolisch voor de lunch met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is. De kinderen en begeleiders van kinderdagcentrum Berjarijke namen de cheque met een bedrag van € 50,- in ontvangst.