Feestverlichting centrum Middelstum onthuld

MIDDELSTUM - De nieuwe feestverlichting van Handels- en bedrijvenvereniging Middelstum (HV) is begin deze week onthuld bij Herberg de Valk.

Door een druk op de knop heeft oud-bestuurslid Folly Hemmes van MulderWonen de feestverlichting ontstoken. Voor de gelegenheid was de Herberg mooi verlicht door Peter Zuidhof van Disco-n-Action en stond er een klein podium klaar onder een lantaarnpaal.

Er bestond al langer de wens in Middelstum om tijdens de feestdagen het centrum mooi verlicht te hebben. Maar tot concrete plannen kwam het niet. In 2016 kwam Edith Reinhardt van Schapenvel.nl in gesprek met de gemeente Loppersum over compenstatie naar aanleiding van de langdurige hinder onden van de herinrichting van Middelstum. Edith heeft toen het idee geopperd om de mooie nieuwe lantarenpalen in de Heerestraat en de Burchtstraat geschikt te maken voor feestverlichting. De gemeente heeft daarmee ingestemd en het vervolgens ook gerealiseerd. Samen met Stichting Dorpsbelangen Middelstum en de Historische Vereniging Middelstum heeft de HV naar de mogelijkheden en wensen gekeken. De HV heeft bijdragen ontvangen van het Loket Leefbaarheid, SNS fonds Middelstum, het Stimuleringsfonds Rabobank en Stichting Stem (Koor en Rinkel) om de verlichting aan te kunnen schaffen. .Folly was 1 van de initiatiefnemers van de doorstart van de HV een aantal jaren geleden.

Vanaf nu wordt het centrum van Middelstum in de zomermaanden versierd door de prachtige hangende bloembakken en in de wintermaanden door mooie feestverlichting.