Gemeentehuis Loppersum wordt bouwkundig versterkt

LOPPERSUM - Uit inspecties is gebleken dat het gemeentehuis van Loppersum versterkt moet worden om beter bestand te zijn tegen mogelijke aardbevingen.

Wethouder Pier Prins: „In de afgelopen jaren zijn er diverse berekeningen uitgevoerd en daaruit blijkt dat het gemeentehuis bouwkundig versterkt moet worden.”

Er is naar een manier gezocht die zo weinig mogelijk impact heeft op omwonenden, medewerkers en bezoekers van het gemeentehuis. De werkzaamheden starten in februari 2019 en zijn eind december 2019 afgerond.

De versterking van het gemeentehuis vindt plaats met behulp van base isolation. Voordeel van deze methode is dat de dienstverlening aan de inwoners door kan gaan en dat de medewerkers niet hoeven te verhuizen naar andere locaties. Het een techniek die over de gehele wereld op allerhande manieren wordt toegepast. Het principe is simpel: een gebouw wordt min of meer losgekoppeld van de ondergrond. Daardoor staat het gebouw tijdens een beving niet meer alle kanten op te schudden, met alle schade van dien, maar beweegt het beheerst heen en weer en het blijft heel.