Wijk Oling Appingedam heeft een AED

APPINGEDAM - De wijk Oling in Appingedam heeft onnags een BuurtAED bij elkaar gespaard via buurtaed.nl (onderdeel van de hartstichting).

Er is inmiddels een informatiebijeenkomst bij één van de donateurs geweest, waarbij de vrijwilligers van HartslagNu.nl hebben uitgelegd hoe de procedures werken als de AED is aangemeld bij hen. Doordat de AED hier nu is aangemeld, kan deze ingezet worden via de 112 alarmcentrale. Door een aantal giften van buurtgenoten op Twarrelt, Lange Sissen, Olingermeeden en een aantal andere donateurs uit de wijk is deze BuurtAED binnen drie dagen bij elkaar gespaard.

In Appingedam zijn nu 5 AED’s die 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar zijn. De locaties zijn Beukenlaan 119, Ossendrift (bij Damster kaashuis), Westersingel 56, Overdiep (bij makelaarskantoor Meyer en Majoor) en de nieuwe buurt AED aan de Twarrelt 9 in Appingedam.

Er zijn nog veel meer AED’s in Appingedam, maar die zijn na alleen tijdens de openinsgtijden van de betreffende gebouwen beschikbaar.