Nieuwe naam waterschapspartij: AWP Niet Politiek Wel Deskundig

NOORD-GRONINGEN - De Algemene Waterschapspartij AWP gaat onder de naam “AWP Niet Politiek Wel Deskundig” de waterschapsverkiezingen in. Deze duidelijke nieuwe naam is inmiddels aangemeld bij de centrale stembureaus van de Nederlandse waterschappen.

De waterschapsverkiezingen vinden plaats op woensdag 20 maart 2019, tegelijk met de provinciale verkiezingen. „Hiermee geven we klip en klaar aan waar de Algemene Waterschapspartij voor staat,” legt de lokale AWP voorzitter René Stayen van Noorderzijlvest uit. „En het geeft de kiezers een betere herkenning.”

De AWP pleit ervoor dat deskundige en betrokken mensen in het waterschap aan het stuur zitten. Want de waterschapstaken vereisen van de gekozen bestuurder net als bij andere belangrijke maatschappelijk organisaties om kennis van zaken, overzicht en een blik op de toekomst. Waterdeskundigheid is belangrijker dan louter politieke bestuurservaring. „De AWP is géén opstapje voor beroepspolitici. Wij doen alleen mee met de waterschapsverkiezingen,”, zegt Stayen.