Museumavond in het MuzeeAquarium

DELFZIJL - Het vernieuwde MuzeeAquarium heeft sinds de heropening op 1 juni van dit jaar al ruim 18.000 bezoekers mogen ontvangen.

Op woensdag 28 november houdt het MuzeeAquarium iets nieuws: een museumavond. Iedereen is welkom, speciaal de geïnteresseerden die overdag verhinderd zijn. Van 19:30 tot 22:00 uur opent het museum haar deuren, met een programma bestaande uit een korte presentatie over de historie en totstandkoming van het MuzeeAquarium, koffie/thee en koekjes en er zijn vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven op de verschillende afdelingen.

De oude collecties zijn allemaal in een nieuw jasje gestoken: de bezoeker kan de rijkdom aan vissen in de Noordzee en Waddenzee zien in de aquaria in de bunker die onderdeel uitmaakt van het museum. Er is een rariteitenkabinet met scheepvaartsouvenirs, een afdeling waar de geologie, fossielen en schelpen worden gepresenteerd, en een historische afdeling die archeologie en de historie van Delfzijl in beeld brengt. Een groot gedeelte van het museum is gewijd aan de historie van de scheepvaart, onlosmakelijk verbonden met de historie van Delfzijl. In de wisselexpositieruimte is een tentoonstelling over de dijkbouw te zien en in de Rabozaal wordt de film 'De koers bepaald' over Delfzijl in de wederopbouwjaren getoond.

Opgave voor deze avond kan via: info@muzeeaquarium.nl of 0596-632277.