Lezing kiekendief op gemeente-

DELFZIJL - De vrijzinnige Protestanten Appingedam en Delfzijl houden woensdag 28 november om 14.30 uur in het gebouw aan Singel 31 in Delfzijl een lezing over de de grauwe kiekendief. Dat gebeurt op hun gemeentemiddag voor de leden, maar ze nodigen ook belangstellenden van harte uit.

De lezing wordt gegeven door Madeleine Postma van de werkgroep de grauwe Kiekendief -Kenniscentrum Akkervogels. Zij is beschermingsmedewerker van deze werkgroep. In 2016 is de grauwe kiekendief gekozen tot dé soort van Groningen. Het is een sierlijke en voor Nederland zeldzame roofvogel die op de grond broedt. Maar dat doen ze tegenwoordig alleen nog in grootschalige landbouwgebieden in gewassen als graan en luzerne. Op het dieptepunt in 1990 toen er nog maar 3 broedparen in Nederland waren, werd een paartje in de Oost-Groningse akkers ontdekt. Vanaf dat moment worden ieder jaar de nesten beschermd.

In deze interessante lezing neemt Madeleine bezoekers mee op reis met de grauwe kiekendief het jaar rond. Van hun broedgebieden in Nederland tot hun overwintering in Afrika.