Nieuwe opslagcontainers kinderspeelweek Wagenborgen

WAGENBORGEN - De materialen voor de Kinderspeelweek in Wagenborgen kunnen weer veilig worden opgeborgen.

Hiervoor staan vier nieuwe zeecontainers op het veld van het jaarlijkse evenement. „We gaan er flink op vooruit,” zegt Yvonne Poort van Kinderspeelweek Wagenborgen. De vier containers komen in de plaats van twee containers en een kantoorunit die hard aan vervanging toe waren. Opgesteld in een U-vorm worden ze gebruikt voor de opslag van spelmaterialen, knutselspullen, materialen voor een overkapping en andere benodigdheden. Ook overnachten er tijdens de speelweek enkele van de ongeveer tachtig vrijwilligers om een oogje in het zeil te houden.

Elke zomervakantie komen 120 kinderen in de basisschoolleeftijd naar de kinderspeelweek, op een veld bij de ijsbaan en het Proostmeer. Vooral kinderen uit het dorp, maar ook bijvoorbeeld kinderen wiens opa en oma in Wagenborgen wonen. Ze bouwen hutten en doen allerlei spellen en activiteiten. Al 41 keer was de speelweek een groot succes.

Wel had de tand des tijds toegeslagen in de containers en de kantoorunit. Vochtproblemen, lekkage en gaten die vrij spel gaven aan muizen, maakten de opslag lastig. Yvonne Poort: „Het was steeds weer afwachten wat we nog konden gebruiken. Welke materialen aangevreten waren of door schimmel onbruikbaar waren geworden, bijvoorbeeld. Maar ik vond de slechte staat van de containers vooral bezwaarlijk voor de algehele hygiëne qua voedselopslag en voor degenen die er sliepen. Het hoeft niet luxe, maar dit kon echt niet meer.” Ook waren er vernielingen gepleegd, zoals ingegooide ramen.

Een deel van de materialen mochten ze na de vorige speelweek tijdelijk opslaan bij Dijkema Verhuur Wagenborgen. De organisatie kon de containers aanschaffen dankzij de regeling Bewoners Aan Zet van gemeente Delfzijl, Stichting Fonds Eemsmond en het Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma van NAM. De nieuwe zeecontainers - deze keer zonder ramen - zijn inmiddels op het veld van de kinderspeelweek geplaatst. Vrijwilligers gaan aan de slag met isoleren, afwerken en inrichten. Nog even en Wagenborgen is klaar voor de volgende kinderspeelweek.