Noodklok klimaat bij Nicolaïkerk

APPINGEDAM - De leden van de werkgroep Groene Kerk van de Protestantse Gemeente Nicolaikerk in Appingedam luiden zaterdag 1 december vlak voor het middaguur met Greenpeace de noodklok voor het klimaat.

Niet alleen in Appingedam, maar door het hele land wordt letterlijk de noodklok geluid. Het is 2 voor 12 en tijd om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen, weet de werkgroep. Uit een recent klimaatrapport van de Verenigde Naties blijkt dat de opwarming van de aarde kan en moet worden beperkt tot 1,5 graad. Het verschil tussen 1,5 of 2 graden opwarming heeft desastreuze gevolgen voor de planeet. Vlak voor de internationale klimaattop in Polen wordt daarom de noodklok geluid op bijna 200 plaatsen in Nederland. Zo wordt een stevig signaal gegeven aan Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

Voorafgaand aan het luiden van de klokken wordt om 7 voor 12 door onze stadsbeiaardier Adolph Rots het lied The Final Countdown van Europe gespeeld op het carillon. Iedereen kan zich aansluiten.