300 Leerlingen groep 7 en 8 maken kennis met techniek

DELFZIJL - Het Theda Mansholt College kreeg 300 leerlingen van de basisscholen uit de regio over de vloer om deel te nemen aan het jaarlijks terugkerende evenement Technics4U.

De leerlingen uit de groepen 7 en 8 maakten een werkstuk dat ze ook mochten meenemen naar huis. Op die manier maakten ze op een uiterst actieve manier kennis met techniek. Het evenement werd geopend door burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Appingedam. Het middaggedeelte werd geopend door zijn collega, onderwijswethouder Lea van der Tuin.

De basisschoolleerlingen doorliepen in groepen een afwisselend programma dat geleid werd door twee deskundige presentatoren. De vmbo-leerlingen en docenten van het Theda Mansholt College, afdeling Techniek, assisteerden de basisschoolleerlingen bij het maken van het werkstuk. Aan het eind van het programma kregen ze ook een gereedschapskoffer met gadgets mee naar huis.

Technics4U is een samenwerkingsverband tussen scholen uiy het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Zij delen de mening dat techniek al op de basisschool onder de aandacht gebracht moet worden.