Nieuwjaarsbijeenkomst Broezen: ‘mit mekoar’

DELFZIJL - Tijdens de zevende editie van de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst ‘nait zoezen moar Broezen’ staat zaterdag 5 januari saamhorigheid centraal.

Stichting Horeca Molenbergplein en de gemeente Delfzijl organiseren dit feest vanaf 19.15 uur gezamenlijk voor alle inwoners en ondernemers uit de gemeente.

In Theater & Congrescentrum de Molenberg in Delfzijl heeft de officiële start om 19.45 uur plaats met onder andere de toespraak van burgemeester Gerard Beukema en een optreden van de Groningse zanger Erwin de Vries. Ook krijgen groepen inwoners hier een podium om aandacht te vragen voor bewonersinitiatieven.

Het wordt 'Broezen' waarbij ‘mit mekoar’ centraal staat. Aansluitend kunnen de bezoekers van Broezen in de deelnemende lokaliteiten aan Plein Molenberg de avond feestelijk voorzetten.

In verschillende horecazaken zijn optredens van artiesten. Horeca-ondernemers serveren gratis 'slenter hapkes' van vergeten groenten.

De molen Adam is ook open voor publiek. De toegang tot de optredens en molen is gratis. Het programma duurt tot 22.30 uur. Daarna houdt een aantal ondernemers de deuren open met een aanvullend programma.