René Paas: we hebben elkaar nodig!

Jaarlijks houdt commissaris van de Koning René Paas een toespraak tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie Groningen.

Vanwege de coronamaatregelen was er dit jaar geen bijeenkomst in het provinciehuis en sprak Paas de Groningers op 10 januari in een filmpje toe. Hieronder een verkorte weergave van de toespraak.

"We leven in een tijd van grote tegenstellingen. De economie groeit, maar veel mensen zitten thuis. Vooral jonge mensen ervaren deze tijd als nikserig. We willen eruit. Ondertussen zijn er elke dag meer nieuwe besmettingen. Het valt niet mee om vooruit te kijken."

Gaswinning

"Het is ons beloofd: de gaswinning in Groningen stopt zo snel mogelijk. Daar houden we Den Haag aan. Maar het nieuws is dat we daar dit jaar weinig van merken. Dat is hard voor iedereen die dagelijks de gevolgen van de gaswinning ervaart."

Toekomst

"Is er zicht op vooruitgang? Vanaf het Groninger Forum kun je zien hoe Groningen werkt aan de toekomst van Nederland. Zoals onze ziekenhuizen, die het waard zijn om voor te knokken. Of de campus van de universiteit en de Hanzehogeschool, waar oud-studenten bedrijfjes beginnen met nieuwe kennis. Hier zie je de ruimte en ons prachtige landschap, waar steeds meer mensen van genieten. In de verte liggen de Eemshaven en de haven van Delfzijl, die aan steeds meer mensen werk bieden. Met een beetje toekomstvisie kun je zien waar straks de Lelylijn een snelle verbinding maakt met de Randstad."

Samen

"Met 2022 voegen we iets nieuws toe aan wat al bestaat. Laten we in dit nieuwe jaar de tegenstellingen niet groter te maken dan nodig. Want voor de toekomst van Groningen hebben we elkaar nodig."

Het filmpje van de nieuwjaarstoespraak is te vinden op het YouTubekanaal van de provincie Groningen: https://www.youtube.com/watch?v=Od79T_HYBbQ.

Voor meer informatie, ga naar www.provinciegroningen.nl.

Alle bekendmakingen zijn ook te lezen via: www.officielebekendmakingen.nl.