Opbrengst boekje Hans Roode voor realiseren kippenhok op kinderboerderij Ekenstein

Schilder, schrijver en natuurliefhebber Hans Roode uit Delfzijl heeft een symbolische cheque van 600 euro overhandigd aan Kinderboerderij Ekenstein. Begeleider Jochum Bergsma van Cosis nam die in ontvangst.

Dat is de vooropige opbrengst van Roode’s boekje Verborgen Leven. Op de kinderboererij van het landgoed bij Appingedam gaan ze er een kippenjok van bouwen, compleet met een ruime ren eromheen. Het hok komt in het weiland waar ook pony’s, wilde zwijnen en alpaca’s lopen.

Oud-onderwijzer Roode en zijn vrouw Marijke brengen veel tijd door op het landgoed dat ze in hun hart hebben gesloten. Eerder verkocht Roode aquarellen en tekeningen, die in Hotel Ekenstein hingen, voor het Koningin Wilhelmina kankerfonds, onder de titel Vogels Vliegen Voor Leukemie. Die actie loopt nog steeds door, net als de verkoop van het boekje voor het goede doel.

Tijdens hun wandelingen door het landgoed komen ze regelmatig langs de kinderboerderij. „Hier werken veel vrijwilligers en mensen met een verstandelijke beperking,”vertelt Roode. „Ze hebben allen veel plezier in hun werk en daar moeten we zuiinig op zijn. Het bracht mij op het idee iets voor deze mensen te kunnen betekenen. Zodoende heb ik het boekje ‘Verborgen Leven’geschreven. De inhoud bestaat uit verhalen en gedichtjes, ondersteund door tekeningen. Deze verhalen gaan ondermeer over de omgeving van Ekenstein. Welke dieren daar leven. Op verschillende locaties liggen ze te koop. De opbrengst is voor de boerderij. Zoveel financiële armslag hebben zij niet. Het is dus een extraatje, waar ze intussen al een bestemming voor hebben gevonden.”