Het Geluid van Eemsdelta uitgesteld

‘Het Geluid van Eemsdelta’ zal op zondag 28 november niet klinken in een uniek levend decor in sporthal Eelwerd in Appingedam.

Het gaat om een concert waarbij muzikanten, die lid zijn van de muziekverenigingen in Eemsdelta, een projectorkest vormen om het muziekstuk dat speciaal voor de nieuwe gemeente is gecomponeerd te laten horen.

Naast het projectorkest zouden ook Wad ’n Wereldorkest, Bugelkoor Eemsdelta en leerlingorkest NeXt Generation 1 meespelen. Spelend in een setting gemaakt door tien beeldend kunstenaars die live reageren op de muziek. En dit alles gepresenteerd door Pieter van der Zweep.

Vanwege corona wordt dit tot onze grote teleurstelling van de deelnemers uitgesteld. Onder meer doordat mensen in quarantaine zitten (binnen de organisatie en deelnemers), waardoor er belangrijke schakels ontbreken om de uitvoering van Het Geluid van Eemsdelta veilig voor deelnemers en bezoekers neer te kunnen zetten.

Het Geluid van Eemsdelta is een samenwerking met de muziekverenigingen van Eemsdelta, SMO, Noord Nederlands Orkest en decorconcept van Paula Biemans en Jorien Ketelaar, op initiatief van IVAK. Het wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, Provincie Groningen, Loket Leefbaarheid en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer dan honderd mensen werken mee aan dit concert. Ze geven niet op. „We zetten als organisatie in om in het voorjaar van 2022 met nog meer enthousiasme en energie terug te komen en een meer dan bijzonder concert te geven,” laat Jurgen van Tolle van De Cultuurgastjes namens de organisatie weten. „Want Eemsdelta klinkt goed.”