Van huren naar kopen

Aangeboden door: feikencv.nl

Na lange tijd gehuurd te hebben, wordt het wel eens tijd om iets voor jezelf te kopen. Misschien ben je met je partner al geslaagd in het kopen van een huis. Dat is hartstikke spannend!

Nu heb je nog een hoop te doen in de meeste gevallen. Denk bijvoorbeeld aan een cv kopen, isolatie checken of de keuken updaten.

De ketel bovenaan

Je nieuwe huis klaarmaken om in te trekken is een heel gedoe. Als eerste kun je kijken naar de cv ketel. Is deze nog duurzaam genoeg voor deze tijd? Wellicht heeft die een update nodig. Een goede en betrouwbare ketel is noodzakelijk om de Nederlandse winters goed door te komen. Zonder dit heb je namelijk geen warm water, en warm water gebruik je bijna overal in huis! Denk aan de douche, de verwarmingen en de keuken.

Een warme douche is de start van de dag van bijna iedereen, of het nu zomer of winter is. De verwarming gaat bij de meeste mensen dan weer alleen in de herfst en wintermaanden aan. De waarde van warm water moet je dus niet onderschatten. Dit zo snel mogelijk regelen in je nieuwe huis zorgt voor een hele last minder. Je hebt namelijk het liefst al werkende radiatoren voordat je aan verhuizen begint.

Isolatie in de zomer en winter

Een goed geïsoleerd huis bespaart hartstikke veel geld. In de zomer blijft het lekker koel en in de winter houdt het de warmte goed vast. Dit gaat dus uitstekend gepaard met een goede cv ketel. Zo hoef je minimaal te stoken en blijft je huis heerlijk warm. Om de warmte nog beter binnen te houden, kan je nog wat extra middelen gebruiken. Achter de radiator kan je speciale folie plakken, die de warmte weerkaatst en de ruimte in stuurt. Er ontsnapt namelijk een kleine hoeveelheid warmte via de muren naar buiten. Maar door dit achter de radiator de plakken, houd je die warmte ook binnen.

Wanneer je de hoeveelheid warmte die ontsnapt dus weet te beperken, bespaart dit de hoeveelheid energie die je gebruikt om je huis te verwarmen. Dit zal je merken aan de energierekening! Let dus ook op of de verwarming aan staat in een ruimte waar een raam openstaat. Zo verspil je ook een hoop warmte, die constant aangevoerd wordt. Een open raam is natuurlijk goed om de lucht even op te frissen in je huis. Maar draai de verwarming uit als je dit van plan bent om te doen.

Een nieuwe keuken

Een nieuw huis betekent vaak ook dat de keuken een nieuwe look krijgt. En omdat jij nu de eigenaar bent, ligt alle macht in jouw handen. Of je nu een industriële look wilt, of en landelijk stijl je meer aanspreekt. Naast de sfeer van je keuken, kun je ook allerlei nieuwe keuken gadgets in huis nemen. Zoals een kraan bij het fornuis waar kokend water uit stroomt. Een zware pan tillen van de gootsteen naar het fornuis is dus niet meer nodig! En omdat het heet water is wat je meteen in je pan kunt doen, hoef je ook niet meer lang te wachten tot het kookt.

Kortom, je eigen huis kan je dus helemaal naar jouw wensen inrichten. Iets wat je bij huren niet zou kunnen bereiken!