Sponsorwandeltocht voor Michel van scheve toren Bedum naar Martinitoren

Voor een stamceltransplantatie in Moskou heeft Michel Harkema uit Bedum veel geld nodig: 60.000 euro om precies te zijn.

Zaterdag 23 oktober wordt er een ruim twee uur durende sponsorwandeltocht gehouden voor Harkema, vader van twee dochters van 18 en 15 jaar. Die gaat om 13.30 uur van de scheve toren in Bedum naar de Martinitoren in Groningen. Michel heeft MS en de enige mogelijkheid om deze ziekte stop te zetten is een stamceltransplantatie.

In Nederland wordt nog geen stamceltransplantatie bij MS patiënten gedaan, omdat dit nog in een studiefase zit. Het zal nog heel wat jaren duren voordat dit in Nederland wordt gedaan. Omdat Michel duidelijk achteruit gaat, kan hij hier niet op wachten. Hij kan in maart 2022 in Moskou behandeld worden. Dit kost in totaal maar liefst 60.000 euro en de ziektekostenverzekering vergoedt dit niet. „Omdat hij dit bedrag, jammer genoeg, niet op zijn bankrekening heeft staan, hebben we de Stichting Michel vs MS opgericht,”vertelt Michel’s echtgenote en voorzitter Sonja Getkate. „We gaan proberen door middel van crowdfunding geld in te zamelen. De sponsorwandeltocht wordt onze eerste actie. Sponsoren kan via: www.michelvsms.nl. Alle beetjes helpen. Wil je zelf meewandelen? Dat kan voor een minimale bijdrage van €15,00.”

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@michelvsms.nl. Tijdens de tocht krijgen deelnemers iets lekkers en een leuk aandenken. „We vinden het ook super leuk als je ons om 13.30 uur uitzwaait onder de scheve toren in Bedum of ons rond 15.45 opwacht onder de Martinitoren.”