APK keuring in Groningen - Waar kan je terecht?

Aangeboden door: mijngarage.nl

Het is voor veel bestuurders een jaarlijks terugkerend fenomeen. De APK keuring kan soms een spannende tijd zijn. De APK eisen kunnen soms leiden tot financiële tegenvallers waar je niet op zit te wachten. Daarom is het verstandig om goed voorbereid te zijn. Door goed voorbereid te zijn op de keuring en het juiste bedrijf voor de keuring in te schakelen, kun je problemen voorkomen.

Tijdens de APK keuring wordt er gekeken of je auto veilig genoeg is om deel te nemen aan het verkeer. Ook wordt er gekeken naar de mate van vervuiling door de auto.

APK Groningen: er zijn opties met meer zekerheid!

Je hebt voldoende mogelijkheden om je APK in Groningen te laten uitvoeren! Indien je wilt gaan voor zekerheid omtrent de prijs, is het mogelijk om via MijnGarage.nl een geschikte optie te kiezen. Via deze site ben je verzekerd van een prijsgarantie, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Zowel in de stad als in de regio zijn voldoende opties om terecht te kunnen.

Aan welke eisen moet je auto aan voldoen?

Bij het keuren van de auto wordt er gekeken of de auto aan de veiligheids- en milieueisen voldoet. Ook wordt er gekeken of de auto goed geregistreerd staat in het kentekenregister. Daarnaast worden er een aantal technische aspecten bekeken. Zo wordt er gekeken of de gordels goed werken en of de remmen voldoende remdruk hebben. Ook wordt er aandacht besteed aan de verlichting, die aan alle wettelijke eisen dient te voldoen.

Verder wordt er gekeken naar roest en scheren bij de carrosserie. Bij een paar roestplekken zal de auto niet worden afgekeurd, maar een roestige vloer kan voor problemen zorgen. Daarnaast wordt er ook goed naar de banden gekeken. Banden dienen een goed profiel te hebben en de bandenspanning moet in orde zijn. Ook de maat van de banden en eventuele beschadigingen aan de band wordt naar gekeken.

Hoe gaat een keuring in zijn werk?

Bij het keurproces is allereerst de datum belangrijk. Indien je de auto meer dan twee maanden voor de vervaldatum laat keuren, krijg je daarna een nieuwe datum voor de volgende APK. Indien je binnen de twee maanden voor de vervaldatum besluit om de auto te keuren, zal de oude datum verlengd worden.

Ongeveer twee maanden voordat de APK vervalt, stuurt de RDW een brief hierover. Deze brief geldt als herinnering. Nadat de auto naar de garage wordt gebracht, wordt deze op een aantal punten gecontroleerd. Zo wordt er gekeken of de auto voldoet aan de milieueisen. Ook wordt het papierwerk doorgenomen, zoals de kentekenregistratie. Daarnaast wordt er gekeken naar de technische eisen van de auto.

Na de keuring wordt alles in een keuringsrapport verwerkt, deze ontvang je zelf. Dit rapport wordt zowel bij goed- als afkeuring gemaakt. Dit document is nodig indien je in beroep wilt gaan tegen de keuring. Via de RDW is het mogelijk om een herkeuring aan te vragen. Echter kost dit ook geld, tenzij de auto onterecht blijkt af- of goedgekeurd.

Wat voor kosten kan je verwachten?

De APK kosten voor een keuring variëren per garage. Er is stevige concurrentie bij de APK keuring, waardoor de prijzen zeer scherp zijn. De keuring zelf kost nooit meer dan een paar tientjes. De gemiddelde prijs ligt tussen de 25 en 50 Euro voor auto`s die benzine verbruiken. Voor de dieselauto`s is het bedrag iets hoger, rond de 45 en de 70 Euro kost een APK keuring gemiddeld.

Elke APK keuring heeft een controle gehad van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, waardoor je op de aanbieder kan vertrouwen. Wel is het raadzaam om goed te letten op de aanvullende werkzaamheden. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken met de garage.

Een voordelige keuze is het combineren van de APK met een onderhoudsbeurt. Hierdoor bespaar je zowel geld als tijd. Door via MijnGarage.nl een geschikte garage te zoeken, zorg je voor zekerheid. Er komen geen financiële verrassingen bij werkzaamheden, doordat MijnGarage.nl garant staat voor de overeengekomen prijs. Het verschilt wordt door MijnGarage.nl zelf terugbetaald.