Wat is de betrokkenheid van een 30-jarige man uit Foxhol bij een dodelijke steekpartij in Delft? De politie doet getuigenoproep in Opsporing Verzocht

Een dag nadat een 58-jarige inwoner van Delft bij een steekpartij in zijn woonplaats om het leven kwam, meldde een 30-jarige man uit Foxhol zich bij de politie. Hij werd daarop aangehouden, maar over de toedracht van de moord tast de politie nog steeds in het duister.

Dat bleek dinsdagavond in de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin politiewoordvoerder Hilda Vijverberg een getuigenoproep deed. Ook wil de politie graag beschikken over camerabeelden die van belang kunnen zijn voor het onderzoek.

Meerdere steekwonden

Omwonenden sloegen maandagavond 4 oktober rond half negen alarm, toen zij een man op de galerij bij woningen aan de Burgwal om hulp hoorden roepen. Agenten troffen hem op het dakterras van zijn woning met meerdere steekwonden aan. Reanimatie mocht niet meer baten en de man overleed ter plekke.

Hebben de twee ruzie gehad?

Dat een dag later een 30-jarige man uit Foxhol zich bij de politie meldt, betekent volgens Vijverberg niet dat de zaak is opgelost. ,,We weten niet of de verdachte en het slachtoffer alleen waren, of er voorafgaand aan het steekincident ruzie was en zo ja, of omwonenden dat hebben gehoord.”

Signalement; moordwapen niet aangetroffen

De verdachte heeft een donkere huidskleur, droeg die avond een gele werkjas en reed met een aantal tassen op een city- of mountainbike. ,,We willen graag weten of het slachtoffer eerder die avond met andere mensen op straat is gezien. Het is mogelijk dat de dader of daders in de omgeving bewijsmateriaal hebben weggegooid.” Ook is het moordwapen tot op heden niet aangetroffen.

Daarop startte een Team Grootschalige Opsporing een onderzoek naar de toedracht naar de dood van het slachtoffer, waaronder de betrokkenheid van de 30-jarige inwoner van Foxhol. Hij zit vast in alle beperkingen en mag alleen contact met zijn advocaat hebben. Zijn voorarrest werd afgelopen vrijdag met veertien dagen verlengd, zo bepaalde de rechter-commissaris.