Brasserie 1884 in stationsgebouw Delfzijl is open

Wethouder Hans Ronde en Pim Raaijmakers van de NS hebben vrijdag samen de opening van Brasserie 1884 in de linkervleugel van het stationsgebouw in Delfzijl verricht. Dat deden ze voor een grote groep genodigden door een gordijn voor de entree weg te trekken.

Tijdens de opening was het prachtig weer waardoor het terras ook bij de rondleiding kon worden betrokken. De eerste bezoekers toonden zich onder indruk van de inrichting van het restaurant en de keukenruimtes. Vooral de oude foto’s van het stationsgebouw, toen het nog een stationsgebouw was, vallen op in de industriële inrichting.

Dinsdag is de eetgelegenheid voor het eerst geopend. Vanaf woensdag ligt de nieuwe menukaart klaar en begint het echte avontuur voor de tien werknemers die worden klaargestoomd voor het horecavak.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt(jongeren en statushouders) krijgen een plek om te groeien en horecavaardigheden op te doen. Brasserie 1884 - het jaartal verwijst naar het bouwjaar vaan het gebouw - werkt met lokale leveranciers en duurzame producten en ingrediënten.

Gasten kunnen er terecht voor een ontbijtje, lunch, borrel of eentussendoortje. Ze kunnen er zelfs aan het werk. Er zijn genoeg oplaadpunten en de wifi is gratis.

De openingstijden zijn: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Station Delfzijl is tevens ook een HUBplek (reisviahub.nl). Meer informatie is te vinden via: www.brasserie1884.nl.