Kamerkoor Dualis zingt Unlocked! in Appingedam

De zangers van Kamerkoor Dualis geven zondag 3 oktober om 15.00 uur hun eerste concert sinds de coronamaatregelen in de Nicolaïkerk in Appingedam.

Onder de passende titel Unlocked! zingen zij een programma waarin alles draait om de schoonheid van ons dagelijks bestaan. Dirigent is Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen.

De laatste keer dat Dualis op het podium stond was toevallig een week voordat de eerste lockdown werd afgekondigd, in maart 2020. Na anderhalf jaar van behelpen, met online koorrepetities waarmee maar liefst drie complete programma’s werden ingestudeerd, staat het koor nu te trappelen om weer in volle vrijheid te kunnen zingen voor een kerk vol enthousiast publiek. Strategisch is gekozen voor de grote ruimte van de Nicolaïkerk in Appingedam, zodat toehoorders niet te dicht op elkaar gepakt hoeven te zitten.

Centraal staat het motet voor dubbelkoor ‘Komm, Jesu, komm’ van J.S. Bach, waarin in vreugde en berusting over het voltooide leven wordt bezongen. Daarnaast ook werken van Tavener, Kreek en Whitacre, en een verrassende bewerking van het bekende loflied Amazing Grace.

Tickets via: www.kamerkoordualis.nl