Gerard Vos van AV Fivelstreek loopt clubrecord 100 km tijdens de Run van Winschoten

De atleten van Atletiekvereniging Fivelstreek uit Delfzijl hebben zaterdag 11 september de 100 en 50 km van de Run van Winschoten gelopen. Gerard Vos uit Appingedam liep de 100 km in 8 uur en 44 minuten. Hij verbeterde daarmee het clubrecord van Erik Bosscher van 2019 met ruim een uur. Mariska Bosch uit Appingedam en Femke Veldman uit Delfzijl volbrachten de 50 km.

De Run van Winschoten heeft de reputatie dat het altijd warm is en dat was dit jaar, ondanks een regenbui laat in de middag, niet veel anders. Dankzij een goede voorbereiding ging de race het trio toch goed af. De dames Bosch en Veldman begonnen om kwart over 9 ’s ochtends aan de race van 50 km. Gezamenlijk liepen ze tot ongeveer 20 km op. Totdat de dames moesten beslissen om hun eigen race te lopen. Dit was voor beiden een goede beslissing, zo bleek achteraf. Bosch volbracht de 50 km in een knappe tijd van 4 uur en 45 minuten en werd 20e. Veldman had een sterke comeback en finishte 7 minuten later. Zij verzekerde zich hiermee de 30e plaats. Beide dames eindigden keurig in de middenmoot.

Ondertussen liep Vos stabiel zijn rondes van 10 km. Dit onder aanmoediging van de vele clubgenoten die speciaal voor hen naar Winschoten waren afgereisd. Vos liep de eerste 50 kilometer op een schema van 7 uur en 30 minuten, maar moest in de tweede helft wat toegeven. Hij finishte verdienstelijk als 35e.

Een dag eerder liep jeugdlid Koen Bootsman in Winschoten en wist daar beslag te leggen op de tweede plaats van de Lutje Run in de categorie jongens 14 en 15 jaar.