Eerste auto kopen? Zo ga je veilig de weg op!

Aangeboden door: abnamro.nl

Heb je net je rijbewijs gehaald en wil je je allereerste auto kopen? Of heb je het papiertje al langer op zak, maar heb je er genoeg van om steeds de auto van je ouders te moeten lenen? Bij het kopen van een auto moet je in elk geval niet over één nacht ijs gaan. In dit artikel lees je hoe je met je allereerste koopauto zo veilig mogelijk de weg op kunt.

Nieuw of tweedehands?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is of je een nieuwe of een tweedehands auto wilt kopen. Het voordeel van een nieuwe auto is dat je zeker weet dat je in een veilig voertuig de weg op gaat en dat je helemaal vrij bent in het kiezen van de opties van de auto. Maar als je budget wat beperkter is, kom je al snel uit op een tweedehands model. En daar is niks mis mee want er zijn ook prima gebruikte auto’s te vinden die je veilig rond laten rijden. Het kan dan wel slim zijn om een gebruikte auto te kopen bij een garage die is aangesloten bij de BOVAG bijvoorbeeld. BOVAG is namelijk een kwaliteitskeurmerk zodat je weet dat je te maken hebt met een betrouwbare garage.

Goedkoop is vaak duurkoop

Natuurlijk zijn er ook prima auto’s te vinden die door particulieren worden aangeboden op allerhande verkoopsites. Alleen loop je dan wel iets meer risico om een auto te kopen waar toch iets mis mee is. Staat de auto van je dromen er tegen een wel heel lage prijs op? Bedenk dan dat de kans groot is dat dit letterlijk te mooi om waar te zijn is. Als je geld wilt besparen door een goedkope auto aan te schaffen, krijg je wellicht achteraf nog eens te maken met allerhande onderhouds- en reparatiekosten. Waardoor goedkoop uiteindelijk toch duurkoop wordt.

Vergeet de verzekering niet

Heb je een auto gevonden, dan is er nog iets waar je zeker aan moet denken. Namelijk een autoverzekering afsluiten. Zo weet je zeker dat als er onderweg iets met de auto gebeurt, alles door de verzekering goed geregeld wordt. Welke verzekering daarbij voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw situatie en je eisen en wensen. Zorg er daarom voor dat je je altijd goed laat adviseren bij het afsluiten van zo’n verzekering.

En dan nu? Veilig de weg op!

Heb je alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen en een mooie auto gekocht? Dan rest je niets anders dan om heerlijk in je nieuwe bolide te gaan rijden. En bedenk: hoe veiliger je rond blijft rijden, hoe langer je van je nieuwe aanwinst kunt genieten. Veel plezier ermee!