Farmersmarket in Baamsum, net even buiten Woldendorp

Op een schapenweiland in Baamsum, net buiten Woldendorp richting Termunten en Termunterzijl wordt zaterdag 31 juli van 10.00 tot 17.00 uur voor het eerst de Farmers Market gehouden.

„Mijn doel met de streekproductenmarkt is om mensen uit de buurt te laten zien welke fantastische initiatieven en producten er allemaal zijn in de buurt en om de lokale markt te stimuleren,”vertelt organisator Christine Rötgers. „Maar ook om mensen met nieuwe producten en ambachten in aanraking te laten komen.”

De deelnemers komen uit dorpen in de buurt, zoals Woldendorp, Termunten, Oostwold, Nieuwolda, Finsterwolde, Hongerige Wolf, Midwolda, Winschoten, Oudeschans en Westerlee.

„Na 18 jaar weggeweest te zijn uit de regio, waarvan de laatste zes jaar in Zweden gewoond te hebben, ben ik sinds begin dit jaar weer terug in Oost-Groningen waar ik in Finsterwolde opgegroeid ben. Ik zie allemaal fantastische mensen en ambacht om me heen, maar het blijkt moeilijk om een markt te vinden voor nieuwe en regionale producten. Zo ontstond het idee om het te bundelen en samen te brengen op boerenland.”

De kraamhouders aan Baamsum 18 bieden een verscheidenheid aan producten aan, van wolproducten, regionaal groente en fruit, poffert, crème, zeep, gehaakte knuffeltjes, droogbloemen, thee en kruiden, kaarten, prenten en stempels, schilderijen, keramiek, honing, jam en kaas.

Voor de kinderen zijn er verschillende creatieve workshops, een springkussen en dans. Ze kunnen bovendien geschminkt worden

Er is zitgelegenheid en er zijn versnaperingen zoals koffie en thee, wafels, panini, tosties, cupcakes en steekijs.