Kamp&Koolhof makelaars in Delfzijl doneert € 5.000,- aan vijf goede doelen

Om te vieren dat het op 10 mei jexact 50 jaar geleden was dat Kamp&Koolhof makelaars en taxateurs hun intrek nam in het makelaarskantoor aan de Landstraat 71 in Delfzijl, stelden zij in totaal € 5.000,- beschikbaar aan vijf lokale, goede doelen.

 

Dit aantrekkelijke voorstel werd door veel verenigingen, stichtingen, overige instanties en personen opgepikt. Ze stuurden vaak een  uitgebreid gemotiveerd bericht met redenen waarom nu juist ‘hun goede doel’ gehonoreerd zou moeten worden.

Tientallen zeer uiteenlopende voorstellen


Menne Kamp van Kamp&Koolhof: „Het waren tientallen en tevens zeer uiteenlopende voorstellen. Veel meer dan we eigenlijk verwacht hadden. Samen met onze collega’s hebben wij alle voorstellen besproken en uiteindelijk met elkaar een keuze gemaakt. Vooral heel leuk om te doen, maar aan de andere kant ook weer moeilijk, omdat we natuurlijk niet alle ingebrachte voorstellen konden honoreren.”

Uiteindelijk zijn de vijf  donaties gegenaan naar: De Verwendag in Delfzijl (voor een verrassingsdag voor onder andere verstandelijk / lichamelijk gehandicapten), De Schutse in Appingedam (voor palliatieve terminale zorg, om de vrijwilligers te bedanken), Werkgroep 4 mei te Delfzijl (voor uitbreiding van het monument ‘Joanna’), Stichting Kindervakantiespelen ‘Lutje Grut’ te Delfzijl (voor speelweken voor groep 3 tot en met 8 van de basisschool) en Fietsmaatjes in Delfzijl (voor duo-fietsen ten behoeve van met mensen een beperking). 

Zij ontvingen van het makelaarskantoor onlangs elk een donatie van € 1.000,-.

Historie


Het Delfzijlster makelaarskantoor is oorspronkelijk opgericht in 1905 door de heer Sijdzes, later in combinatie met de heer Bos en werd het in de jaren ‘90 Bos&Koolhof. De huidige leiding is in handen van Menne Kamp en Jan Koolhof.