Met vlag en wimpel geslaagd

De examenleerlingen mavo, havo en vwo, die hun examen hebben afgerond in het eerste tijdvak hoorden afgelopen donderdag of de vlag uit kon. Altijd weer een spannende dag voor de leerlingen en hun ouders, en uiteraard ook voor de docenten van de examenleerlingen.

Op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is het al jarenlang traditie om de geslaagden naast hun cijferlijst ook een wimpel te overhandigden. Zo gingen de docenten en mentoren van de afdeling mavo die middag met hun vrolijk versierde auto’s en fietsen op pad om de cijferlijsten en wimpels persoonlijk te overhandigen aan de geslaagden. Soms werden ze daarbij ook nog toegezongen door de docenten.

En zo kleurde Midden-Groningen afgelopen donderdag roze met Aletta-wimpels, want er zijn in dit lastige coronajaar mooie resultaten behaald.

Pluim

Ineke de Roo, bestuurder/algemeen directeur van het Aletta, zegt: “Graag wil ik alle leerlingen en docenten een grote pluim geven en wil ik alle leerlingen die al zijn geslaagd van harte feliciteren. We zijn trots op het tot nu toe behaalde resultaat en dat kan alleen nog maar beter worden. “Het merendeel van onze examenleerlingen heeft in het eerste tijdvak examen gedaan, maar vanwege corona is de examenperiode uitgebreid met een extra tijdvak. Leerlingen hebben de mogelijkheid om hun examen over deze twee tijdvakken te spreiden. De leerlingen die in het tweede en derde tijdvak nog examens maken wens ik dan ook veel succes”.

Feest

De examenkandidaten vmbo horen woensdag 16 juni a.s. of ze geslaagd zijn en een feestje mogen vieren. De examens op de afdeling praktijkonderwijs zijn al afgerond en daar gold een slagingspercentage van 100%.