Dorpentocht met kruis van 3,5 meter zaterdag naar Bedum, maandag naar Ten Post en dinsdag naar Appingedam

NOORD-GRONINGEN Dorpentocht 316 is een wandeltocht door Noord-Nederland met als doel christenen te verbinden en op te roepen tot gebed. Wandelen met een groot kruis van plaats naar plaats, tussen Pasen en Pinksteren. Unite in Christ heeft deze dorpentocht uitgezet in de vorm van een hart.

In Noord-Groningen worden de plaatsen Bedum, Ten Post, Appingedam, Siddeburen een Slochteren aangedaan.

De wandeling begint op 5 april in Wijnjewoude. Daarna lopen de deelnemers 42 dagen van dorp naar dorp (en stad) in Friesland, Drenthe en Groningen.

Zaterdag 10 april wordt vanaf 12.00 een afstand van 20 kilometer afgelegd van Zuidhorn naar Bedum; maandag 12 april om 15.30 uur een afstand van 12 kilometer van Bedum naar ten Post, dinsdag 13 april om 15.45 uur een afstand van 11 kilometer van Ten Post naar Appingedam.

Vanuit Appingedam gaat het woensdag 14 april om 16.00 uur over een afstand van 10 kilometer naar Siddeuren en donderdag 15 april om 18.30 uur over een afstand van 8 kilometer van Siddeburen naar Slochteren.

In iedere aankomstplaats zetten ze het kruis neer als teken van hoop en van eenheid in Christus. De volgende dag gaat dit kruis mee naar het volgende dorp. Op 22 mei is het slot in Wijnjewoude.

Kruis van 3,5 meter

Een groep van maximaal 30 personen zal met een kruis naar het betreffende dorp wandelen. Om mee te wandelen kan iedereen zich aanmelden op de website www.dorpentocht316.nl. De initiatiefnemers hopen dat 'eigen' mensen uit het dorp waar het kruis de dag daarvoor is aangekomen, meewandelen naar het andere dorp. Daar wordt de groep ontvangen door plaatselijke vertegenwoordigers vanuit de verschillende kerken. 's Avonds 19.30 uur zal het kruis (3,5 meter hoog) in het centrum van het dorp opgericht worden en gaat het programma van een half uur van start.

Per dorp is er een programma waarbij een teamleider van Unite in Christ de leiding heeft, er is aandacht voor het thema (eenheid in Christus en bloei van je dorp) en er wordt voor het dorp gebeden. De organisatie komt graag in contact met mensen uit de dorpen die mee willen werken aan de organisatie van deze activiteit. Op de website staat welke dorpen op welke data worden aangedaan. Aanmelden kan via info@uniteinchrist.nl.