Briljanten echtpaar Musch in Delfzijl

DELFZIJL Het echtpaar Harm Musch en Aissina Kramer heeft begin deze week zijn 65-jarig huwelijk gevierd in Delfzijl. Burgemeester Gerard Beukema heeft het briljanten paar namens de gemeente Eemsdelta gefeliciteerd.

Het stel van 89 (Harm) en 84 jaar oud heeft twee kinderen, twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

De heer Musch, die geboren is in Vlagtwedde, is begonnen met werken in de machinewerkplaats in Termunten. Daarna is hij gaan varen als machinist op een schip. Na een korte periode bij een smederij heeft hij vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw tot aan zijn pensioen gewerkt bij de technische dienst van AkzoNobel op het Chemie Park Delfzijl. Mevrouw Musch-Kramer, geboren in Nieuwolda, zorgde na haar trouwen voor de kinderen en het huishouden.

Het stel vestigde zich na hun trouwen eerst in Borgsweer, verhuisde daarna naar Termunterzijl en woont sinds 1972 in Delfzijl. Ze wonen nog zelfstandig en zijn allebei nog aardig fit. Ze rekenen erop dat het 70-jarig huwelijk een haalbare kaart is. Het feestje viel dit keer in verband met corona wat karig uit. Ze krijgen over vijf jaar in ieder geval een andere burgemeester op bezoek. Burgemeester Beukema is al twee keer langs geweest, voor twee verschillende gemeenten.