Acts en muzikanten gezocht voor Festival Den Andel

DEN ANDEL Na het succes van de aangepaste versie van ‘struinen in de tuinen’ vorig jaar heeft het organisatiecomité bedacht om een nieuw evenement te starten: Festival Den Andel.

Dit festival voor jong en oud is een nazomers cultureel evenement op zaterdag 4 september in het dorp. Op vijf buitenlocaties zijn optredens met een variabel aanbod van muziek en andere kunsten door artiesten uit het dorp en omgeving.

Jongeren

Speciaal voor jongeren is er de locatie Berehoes. Het begint daar met ‘Festival Leutje Beer’, een podium voor iedereen tot en met 12 jaar. Daarna gaan op deze locatie verschillende jongerenbands zich presenteren. Aanmelden voor dit podium kan bij Claudia Poel, claudia.poel@live.nl , 06 80093011 en Mees Breuker, meesbreuker@gmail.com , 06 83267563, van stichting jeugdwerk Den Andel.

Voor ‘Festival Leutje Beer’ kun je met een enkel nummer inschrijven. Voor het jongerenpodium worden bandjes gezocht van jongeren tot en met 25 jaar die voor een half uur een programma hebben.

Voor allerlei andere musici en kunstenmakers zijn er podia op vier verschillende (buiten)locaties. De organisatie probeert zo breed mogelijk te programmeren: klassiek, jazz, volksmuziek, pop, toneel, dans en cabaret. Alle acts kunnen twee keer een half uur optreden.

Het festival begint om 11.00 met ‘Festival Leutje Beer’. Vanaf 12.00 gaat het los op alle podia en de slotact is om ongeveer 17.30 afgelopen.

Balkan Beat Band

Er is een plan om aan het eind van de dag op het hoofdpodium een set te spelen met een stevige Balkan Beat Band, samengesteld uit muzikanten van Den Andel en omgeving. Balkan beat is een mix van volksmuziek uit de Balkan en pop- , rock- en dancemuziek. Dat geeft een heel vrolijke, swingend en dansbaar resultaat.

Daarvoor worden muzikanten gezocht die op redelijk niveau trompet, klarinet, saxofoon, viool, cello, accordeon, trombone, percussie, bas, gitaar, tuba of een ander passend instrument spelen en tijd hebben om de komende maanden de partijen in te studeren en ongeveer zes keer te repeteren.

Aanmelden voor Festival Den Andel en de Balkan Beat Band kan bij Marjolijn Mellema, mbmellema@gmail.com, 06 12535756.