Hardlopers brengen bevrijdingsvuur van Groningen naar Appingedam

APPINGEDAM Een groep van veertien hardlopers van de loopgroep Run For Fun uit Appingedam gaat op zondag 18 april het bevrijdingsvuur van Groningen naar Appingedam brengen.

Ze doen dat in estafettevorm over een route die liefst honderd kilometer lang is.

Vorige jaar is er vanuit de organisatie van de Tocht om de Noord een bevrijdingsloop georganiseerd, in het kader van 75 jaar vrijheid. Het doel was, om door middel van de bevrijdingstocht, een bevrijdingsvuur van Groningen naar zoveel mogelijk dorpen in de provincie te verspreiden. Run for Fun had zich daarvoor aagemeld, maar het is niet doorgegaan als gevolg van het coronavirus. De organisatie heeft nu een manier gevonden om het op een veilige manier wel te doen. En de lopers van Run for Fun, die wel vaker aan estafettelopen meedoen, hebben zich opnieuw aangemeld.

Op zondag 18 april starten ze al om 06.00 uur in Appingedam om een route te volgen naar Groningen. Daar wordt het bevrijdingsvuur opgehaald, waarna het via een uitgebreide route teruggaat naar de Fivelstad. Rond 16.30 uur zullen ze dan het bevrijdingsvuur ontsteken bij de Nicolaïkerk in Appingedam.