Vrachtschip uit Delfzijl in problemen bij Noorwegen. Acht mensen van boord geëvacueerd

Een vrachtschip van Amasus Shipping uit Delfzijl is in problemen geraakt bij Noorwegen. De lading aan boord is gaan schuiven en het schip helt over. Een reddingshelikopter heeft al zeker acht mensen van boord gehaald. Dat melden nautische sites en ook een Noorse reddingsdienst twittert erover.

Vier mensen blijven aan boord om het schip, de Eemslift Hendrika, te stabiliseren. Het ligt ongeveer 60 nautische mijlen ten westen van de Noorse plaats Ålesund. De acht geëvacueerde opvarenden zijn naar Ålesund gevlogen. ”De situatie is nu aan het verbeteren. We gaan straks bespreken of en hoe we verder kunnen varen”, aldus de woordvoerder van Amasus Shipping.

Volgens de site vesselfinder.com had het schip eerder maandagochtend een noodsignaal afgegeven. Er zouden twaalf opvarenden aan boord zijn geweest.

Gestabiliseerd

Volgens het twitterkanaal The Nordic Reporter is de bemanning van het schip erin geslaagd om het schip te stabiliseren. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, wordt de geëvacueerde bemanning mogelijk weer teruggebracht.