Verrassende debuutroman Rob Gerharts uit Baflo

BAFLO Rob Gerharts uit Baflo brengt vandaag (vrijdag 5 maart) zin debuutroman Wildcorp uit.

Wie is toch die jonge vent, die na een jarenlange tocht door Zuid Amerika weer op Schiphol aankomt? Waarom wordt deze telg uit het schatrijke geslacht van Henegouwen niet opgehaald door iemand van zijn familie? Een familie waar Ruud van Henegouwen, oprichter en groot aandeelhouder van Wildcorp, een van de grootste Europese familiebedrijven, met straffe hand zowel het bedrijf als zijn eigen familie leidt.

Pageturner

Dat is de beginsituatie van het boek dat volgens proeflezers een verrassend en razendsnel boek is geworden, een pageturner volgens de meesten.

„Met een absoluut minimum aan plot, ben ik aan dit boek begonnen,” vertelt Gerharts, die uit de wereld van communicatie en media komt . Mede daarom weet hij dat ondoordachte en onzorgvuldige communicatie tot onnodige en ongewenste complicaties aanleiding kan geven.

„En dat was het dus. Waar die jonge vent vandaan kwam, wat zijn voorgeschiedenis in Nederland was en al dat soort achtergronden, ontbraken volledig.”

Van schrijver naar allereerste lezer

‘Al schrijvend kreeg onze reiziger een gezicht en een geschiedenis’, valt op de omslag van het boek te lezen. ‘En werd zijn leven ingekleurd en kwamen alle mensen, die daarin een rol speelden of hadden gespeeld, uit de schaduw naar voren. Een ronduit fascinerend proces.’

„Juist omdat mijn fantasie nadrukkelijk de vrije hand heeft gekregen, veranderde ik bijna van schrijver in mijn allereerste lezer,” constateert Gerharts. „Voor mij als schrijver een werkelijk bevrijdende manier van creëren.”

Het boek geeft een inkijk geeft in de wereld van het ‘grote’ zakendoen en de mensen, die in die wereld hun weg moeten zien te vinden. In zijn verhaallijn dwingt Gerharts zijn hoofdpersonen dan ook om zaken met elkaar uit te spreken. Fouten zijn menselijk en mogen worden gemaakt, maar moeten wel worden besproken en gecorrigeerd.