Burgemeester Gerard Beukema voor vijfde keer op bezoek bij jarige Aaltje Vos (104)

DELFZIJL Aaltje Vos-Groenhagen heeft woensdag haar 104e verjaardag gevierd. Ze kreeg donderdag in het Van Julsingha in Delfzijl voor de vijfde keer burgemeester Gerard Beukema op bezoek, die haar namens de gemeente Eemsdelta kwam feliciteren.

Ze begroetten elkaar dan ook als oude bekenden. „De burgemeester is zo langzamerhand een vriend voor haar geworden,” vertelt haar zoon.

Mevrouw Vos-Groenhagen werd geboren in 1917 te Borgsweer en heeft drie kinderen, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Een groot deel van hen kwam verspreid over meerdere dagen bij toerbeurt op bezoek. Mevrouw is nog steeds actief en doet zoveel mogelijk mee aan de activiteiten in het Van Julsingha.

Aaltje heeft 88 jaar in Borgsweer gewoond heb. Ze verloor haar man Geert vroeg, toen hij 50 jaar was. 

Het oud worden lijkt bij de familie Vos-Groenhagen in de genen te zitten, vertelde ze vorig jaar al in een interview met deze krant. „Mijn vader was van 1868 en is 84 jaar geworden. Mijn moeder is geboren in 1874 en werd 75 jaar. Dat was voor die tijd een hele leeftijd. Je was toen erg oud. Mijn zus is ook oud geworden. Zij werd 104 jaar oud. Dankzij haar woon ik al 14 jaar in Delfzijl in Woonzorgcentrum Van Julsingha.”