Google start inschrijvingsperiode voor Community Grants 2021; informatieavonden voor lokale organisaties op 2 en 3 maart 

EEMSHAVEN Lokale non-profitorganisaties uit de omgeving van Eemshaven kunnen op 2 en 3 maart deelnemen aan de nieuwe ronde van de Google Community Grants. Google wil hiermee de gemeenschap steunen waar zij onderdeel van is en haar medewerkers wonen.

Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend vanaf 15 maart. Voor geïnteresseerde organisaties vinden er online informatieavonden plaats.

Het Datacenter Community Grants-programma ondersteunt organisaties, projecten en initiatieven die een rechtstreeks verband hebben met de gemeenschap rond een datacenter van Google. De Community Grants worden door Google verstrekt voor lokale projecten van non-profitorganisaties en bepaalde openbare organisaties, zonder winstoogmerk.

Sinds de opening van het datacenter in Eemshaven heeft Google 23 NGO's in de regio Groningen financieel ondersteund met Community Grants, voor een totaalbedrag van ruim 1 miljoen euro. De activiteiten van deze projecten varieerden van het ontwikkelen van educatieve spellen tot het leren over bijenteelt en het inspireren van kinderen op het vlak van wetenschap en technologie.

De online informatiebijeekomsten zijn: dinsdag 2 maart van 19:30 tot 20:30 uur en woensdag 3 maart van 15:00 tot 16:00 uur.

Aanmelden kan via: eemshaven@google.com.