Pittige BMX-clinic in Appingedam op eerste dag Winter Games

APPINGEDAM In de voorjaarsvakantie staan deze week diverse leuke en uitdagende activiteiten voor de jeugd van 6 tot en met 17 jaar op het programma in Eemsdelta. Ze zijn verspreid over de hele gemeente.

Maandag was de aftrap met survival in Stedum, fiTness in Farmsum en Delfzijl, voetbal in Delfzijl en een BMX-clinic bij het hoofdveld van DVC Appingedam. Er waren behoorlijk veel liefhebbers voor het rossen op de kleine racemonsters. De deelnemers werden in tijdsblokken van drie kwartier behoorljIk afgeknepen. Studenten van de Hanzehogeschool en de trainer van FCC de Fivelcrossers leerden ze zeker niet alleen behendigheid op de fiets aan. Na een paar proefrondjes moesten er hindernissen worden genomen, met tussendoor steeds een sprint van honderd meter door het drassige gras. De sessie werd afgesloten met enkele tientallen malen opdrukken. De begeleidende studenten, die worden opgeleid voor een baan in de sport, deden zelf hard mee aan dat laatste onderdeel. Ze waren blij dat ze weer een keer stage konden lopen.

De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, kinderen en jongeren in beweging te brengen. De gemeente, JongGOUD Eemsdelta, Sport4connect, Huis voor de Sport, Cadanz Welijn en Jimmy’s hebben daartoe de handen ineengeslagen.

De activiteiten worden gestimuleerd en gefinancierd vanuit de overheid en de gemeente.

Overzicht activiteiten

Meedoen aan de activiteiten, die in tijdsblokken en leeftijdscategorieën plaatsvinden, kan alleen via opgave vooraf. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de Instagram en/of Facebook pagina van JongGOUD Eemsdelta.

Dinsdag staan een wandeltocht en bubblebal in Appingedam op het programma. Woensdag zijn er een bootcamp, een zeskamp en een beautydag in Appingedam en een skateclinic, een rugbyclinic en een spelletjesmiddag voor meiden in Delfzijl. De donderdag heeft in Delfzijl bubblebal en een speurtocht te bieden, terwijl er in Appingedam lasergamen op de rol staat. Op de afsluitende vrijdag komt Donar naar Appingedam en Delfzijl voor een basketbalclinic, is er een voetbaltoernooi in Appingedam en BowBattle en bubblebal in Loppersum en Middelstum.