Wiebrand Top nieuwe hoofdtrainer vrouwen VV Winsum

WINSUM Wiebrand Top uit Siddeburen is in het seizoen 20121-2022 de nieuwe hoofdtrainer van VV Winsum Vrouwen 1. De 42-jarige oefenmeester, die eigenaar is van Topvitae in Siddeburen, heeft onder andere als missie om mensen mentaal en fysiek in beweging te brengen.

In het noordelijk voetbalwereldje is Top geen onbekende. Als speler is hij onder andere actief geweest bij de jeugd én beloften van BV Veendam en SC Heerenveen. Daarnaast heeft hij een aantal jaren gespeeld in het eerste elftal van VV Appingedam (hoofdklasse), vv Siddeburen en Eems Boys op 3e klasse niveau. Sinds 2001 is hij actief geweest als hoofdtrainer en jeugdtrainer bij VV Siddeburen, waar hij de laatste jaren tevens actief is als jeugdcoördinator en lid is van de Technische Commissie.

Naast het verzorgen van de trainingen en het begeleiden van Vrouwen 1 tijdens de wedstrijddagen zal hij tevens één keer per week de Vrouwen 2 gaan trainen.

Top heeft zin in de nieuwe uitdaging. „Ik vind het heerlijk om met een prestatieve groep op het veld te staan. Samen een doel nastreven, tactiek bepalen en bezig zijn met de ontwikkeling van zowel het individu als het groepsproces, is waar ik mijn voldoening uithaal. De vrouwen van vv Winsum bestaan uit een mix van prestatiedrang, leeftijdsverschil, talent en ervaring en dat maakt het voor mij een mooie uitdaging waarbij ik me zelf ook verder kan en mag ontwikkelen.”