Uurtje jeugd op vrijdagavond houdt Rugbyclub Phoenix in touw

DELFZIJL Het is al een tijdje stil op het rugbyveld in Delfzijl. Heel stil. Behalve op de vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. Dan gebruiken enthousiaste jeugdleden van DRC Phoenix het hele veld om de welbekende ‘rugby-lijntjes’ te lopen en elkaar op een verantwoorde wijze te leren tackelen.

Voorzitter Niels Bron: „Rugby is een echte sport voor jonge kinderen. Zowel voor jongens als voor meisjes. Jonge kinderen willen graag stoeien en daar is in het rugby meer dan voldoende ruimte voor. Rugby is niet voor niets de snelst groeiende sport in Nederland.”

De lokale rugbyclub is meer dan tevreden dat er gewoon doorgetraind kan worden met de jeugd. Er kunnen wellicht nog geen wedstrijden gespeeld worden, maar spel en plezier zijn de belangrijkste aspecten bij jonge kinderen. Bij Phoenix trainen en spelen kinderen op vrijdagavond in twee verschillende leeftijdscategorieën: 6 tot 12 jaar en 13 tot 17 jaar, onder leiding van een ervaren speler-coach.

Ook nu er een avondklok is ingesteld kan er nog 'gewoon' getraind worden. „We doen wat mag en hopelijk mogen de volwassenen weer snel het veld op om na de jeugd te trainen,” zegt de voorzitter.