Festival Terug naar het begin in aangepaste vorm

APPINGEDAM Het in 2020 afgelaste festival Terug naar het Begin in en om Appingedam gaat op 28, 29 en 30 mei wel door, maar in aangepaste vorm. De organisatie houdt nog wel een slag om de arm. Zo begint de mogelijke kaartverkoop pas in april.

‘Hoewel het virus nog niet onder controle is, bieden de vaccinaties hoop,’cschrijft de organisatie in een nieuwbrief. ‘We hebben het goede voornemen -wanneer het toegestaan is- om op de geplande data een aangepaste editie te realiseren’.

Grotere kerken

Dat gebeurt middels vooraf opgestelde routes, verschillende startplekken en meer locaties. ‘We treffen de komende editie de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat je straks samen met je vriend, huisgenoot of familielid het festival veilig kunt bezoeken. We begrijpen dat de coronasituatie veel onzekerheid met zich meebrengt en vragen oproept. Per festivaldag bieden we verschillende routes aan, met verschillende starttijden en startlocaties. Voor de startlocaties hebben we de grotere kerken in het festivalgebied op het oog: de Nicolaïkerk in Appingedam, Petrus en Pauluskerk in Loppersum en de Stefanuskerk in Holwierde’.

Elke route staat gelijk aan een dagvullend programma van ongeveer 5 uren. ‘De route bestaat uit 4 programmaonderdelen à 30 minuten en een pauze halverwege. Tussen de voorstellingen, kunstprojecten en expedities door heb je voldoende tijd om je naar de nieuwe locatie te verplaatsen’.

De organisatie denkt ondanks de beperkingen een aansprekend programma te kunnen bieen. ‘We zorgen ervoor dat in elke route alle ingrediënten van het festival vertegenwoordigd zijn, met onderweg adembenemende (theater)performances, unieke muziekoptredens, verdiepende kunstprojecten, gastvrije dorpsbewoners en verrassende expedities’.

Meer informatie is te vinden op: www.terugnaarhetbegin.nl.