VVD Eemsdelta: ‘Informeer ondernemers actief over financiële regelingen rond corona’

VVD Eemsdelta wil dat de gemeente haar lokale ondernemers actief benadert en informeert over financiële regelingen ter compensatie van geleden schade door corona.

Ondernemers vragen niet altijd op tijd om hulp, stelt fractievoorzitter Eduard Mulder. Zijn partij stelde schriftelijke vragen aan het college van Eemsdelta.

Mulder: ,,In gesprek met ondernemers blijkt dat in sommige sectoren geen tot weinig inkomen is. Dit geeft enorme zorgen over de toekomst. Het is goed die zorgen te onderkennen en ondernemers te steunen. Perspectief kunnen we beter samen creëren dan alleen’’.

Verbinden

De gemeente zou wat de VVD betreft bovendien een verbindende rol kunnen spelen tussen de verschillende sectoren. ,,De ene sector staat te springen om extra tijdelijk personeel, andere sectoren hebben personeel beschikbaar.”

Door ondernemers actief te informeren en verbindingen te leggen tussen de sectoren zou volgens de VVD een ‘expertiseteam’ kunnen ontstaan in de Eemsdelta, dat samen met accountant- en administratiekantoren ondernemers en mogelijk ook verenigingen kan ondersteunen.