NIVI BHV in Appingedam eerste opleidingsinstituut met Kiwa-keurmerk COVID-19 preventiemaatregelen

APPINGEDAM NIVI BHV uit Appingedam voert als eerste opleidingsinstituut in Nederland het keurmerk van certificeringsbedrijf Kiwa voor de toetsing van de Covid-19 maatregelen die zij heeft getroffen.

Als resultaat van deze certificering kan de opleider van bedrijfshulpverleners aantonen dat alle noodzakelijke stappen zijn gezet om de kans op besmetting met het coronavirus te beperken.

NIVI beschikt in Appingedam en Delfzijl over meerdere leslokalen, lunchruimtes en praktijkruimten.

Oanafhankelijke partij

Voor het bedrijf as het van belang dat de toetsing zou plaatsvinden door een onafhankelijke partij voor ze weer mogen gaan opleiden vnaf half januari, vertelt algemeen manager Rody Bos. „Onbezorgd een cursus of bijeenkomst kunnen volgen, is in tijden van het coronavirus geen vanzelfsprekendheid meer. Dit keurmerk van Kiwa is voor ons een bevestiging dat we met onze voorzorgsmaatregelen een zo groot mogelijke inspanning doen voor het welzijn van onze cursisten en medewerkers. Ook zal het ertoe bijdragen dat cursisten bij ons met een gerust hart kunnen trainen.”

Bij NIVI BHV zijn diverse maatregelen getroffen, zoals looproutes, afstand-stickers en desinfectiezuilen. De frequentie van schoonmaak in alle ruimtes is verhoogd en aanvullende veiligheids- en hygiëne maatregelen zijn van kracht. Medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis, zodat de bezetting op kantoor zo laag mogelijk is.

NIVI verzorgt cursussen VCA, heftruck of overige veiligheidscursussen.