Decemberactie Voedselbank Eemsdelta een succes ondanks corona: opbrengst even hoog als voorgaande jaren

DELFZIJL Het bestuur van de Voedselbank Eemsdelta kijkt terug op een succesvolle decemberactie, een actie die door het uitbreken van het coronavirus een hele andere invulling kreeg. Toch was de opbrengst omgerekend zelfs ongeveer even groot.

Er stonden dit jaar geen vrijwilligers in de supermarkten om gratis producten van winkelend publiek in ontvangst te nemen, maar er werd via roll-up banners, een advertentiecampagne en berichten in de regionale media en social media opgeroepen om te doneren.

„Dit alles heeft ertoe geleid dat we aan acties en donaties zeker evenveel aan waarde hebben ontvangen dan we vorig jaar aan producten hebben ingezameld,”vertelt penningmeester Bram van der Krieke. „We kunnen financieel de komende periode vooruit en onze cliënten voorzien van de (brood)-nodige producten.”

1400 pakken koffie

Als coördinator voor de inzamelingsactie van DE-waardepunten, in samenwerking met Lionsclub Appingedam-Delfzijl, vult Van der Krieke tevreden aan dat er tot nu toe 730.000 waardepunten zijn ingezameld. „Dit aantal hadden we niet verwacht omdat we dachten dat, gezien de hoge opbrengst van vorig jaar, alle keukenlaatjes nu wel een keer opgeschoond waren. Een geweldig resultaat, hiermee kunnen we dit jaar ongeveer 1400 pakken koffie uitreiken aan onze cliënten.”

Voorzitter Marian Scharft is blij met het resultaat: „Het is werkelijk ongelofelijk hoeveel respons we hebben ontvangen op onze december-actie. Eerlijk gezegd hadden we dit niet verwacht, maar wel gehoopt. Wat een hartverwarmende acties, ook van veel particulieren. Met deze opbrengst kunnen we voorlopig onze cliënten door hun financieel moeilijke periode heen helpen. Iedereen heel, heel hartelijk bedankt voor alle acties, donaties, en de producten die bij ons zijn gebracht zijn of die we geheel gratis mochten ophalen. Het is geweldig.”

Voor meer informatie: https://www.voedselbankeemsdelta.nl/.